e-VIRI

Kamra

kamra

Portal Kamra je spletno mesto, ki združuje digitalizirane vsebine s področja domoznanstva v knjižnicah in drugih lokalnih kulturnih ustanovah. Uporabniki tako lahko dostopajo do vsebin, ki so bile do zdaj skrite v skladiščih knjižnic, arhivov in muzejev, arhivih društev ali predalih šolskih zbornic.

Povezava

Tax-Fin-Lex

tax-fin-lex

Portal Tax-Fin-Lex ponuja največjo bazo podatkov z vso veljavno zakonodajo, ki je sproti ažurirana. Na njo so povezani vsi preostali dokumenti, kot so sodna praksa, strokovni članki, komentarji zakonov in praktične rešitve. Na voljo pa so tudi informacije iz finančno-računovodskega ter davčnega področja.

Povezava

Zgodovina Slovenije – SIstory

inštitut za novejšo zgodovino

Zgodovina Slovenije – SIstory je portal, ki ga ureja Inštitut za novejšo zgodovino. Na njem so, z urejenimi avtorskimi pravicami, prosto dostopne marsikatere publikacije (revije in monografije) s področja slovenskega zgodovinopisja, raziskovalni podatki, arhivski in tiskani viri. Gradivo je primerno za raziskovalce, študente, učence in vse ljubitelje zgodovine.

Povezava

Obrazi slovenskih pokrajin

Obrazi slovenskih pokrajin
Povezava

Knjižnice.si

knjižnice.si

Na območju 212 slovenskih občin deluje 58 splošnih knjižnic, ki so samostojne pravne osebe. Knjižnično dejavnost opravljajo na 273 lokacijah knjižnic in s 13 bibliobusi. Skupaj s premičnimi zbirkami opravljajo knjižnično dejavnost na 1085 mestih v Sloveniji.

Povezava

Audibook

audiobook

Članom Knjižnice Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi ponujamo novost - izposojo avdio knjig v slovenskem jeziku z uporabo pametnih telefonov. Izposoja avdio knjig se izvaja v mobilni aplikaciji Audibook, aplikacija je dostopna v trgovini Play (za vse Android telefone) ali v aplikaciji App Store (za Apple telefone). Več informacij o avdio knjigah in ponudbo knjig si lahko oglejte na povezavi audibook.app ! Spremljajte obvestila o trenutni ponudbi avdio knjig naše knjižnice, ki jo bomo tudi ves čas dopolnevali. Zvočne knjige, ki jih ponujamo za izposojo, so namenjene vsem starostnim skupinam. Postopek izposoje avdio knjig je povsem enostaven, pogoj za izposojo pa je le urejeno članstvo v naši knjižnici, ter naložena aplikacija Audibook na vašem mobilnem telefonu. Navodila za knjižnično izposojo avdio knjig so dostopna v videu na povezavi: https://youtu./qR_EEVK14Ps

Povezava

EBSCO Host

EBSCO Host

EBSCO Host omogoča iskanje, pregledovanje, tiskanje in shranjevanje polnih besedil člankov po bazah Academic Search Elite, Business Source Premier, MasterFILE Premier, Newspaper Source in MEDLINE.

Povezava

Večer

Večer

Večer – spletni arhiv časopisa Večer. Arhiv člankov od leta 1945 do danes.

Povezava

Ebonitete.si

Ebonitete.si

EBONITETE.SI – Z vpogledom v aplikacijo boste ugotovili, ali partner posluje z izgubo, kako kvalitetno je njegovo premoženje, ga lahko izgubi zaradi stečaja drugih, ali podleže domnevi insolventnosti, posluje z računom v Sloveniji ali brez njega, ima račun v tujini...

Povezava

PressReader

PressReader

PressReader je podatkovna zbirka, ki prinaša tekoče izdaje več kot 3.000 nacionalnih, regionalnih in lokalnih časnikov in revij iz vsega sveta.

Povezava

SSKJ

SSKJ

Slovar slovenskega knjižnega jezika je najobširnejše in najpomembnejše slovensko slovarsko delo. Nova izdaja, ki je izšla v letu 2014, je dopolnjena z opisi besed in pomenov, ki so se v slovenščini širše uveljavili v zadnjem poltretjem desetletju (po letu 1991).

Povezava

FIND info

FIND info

FIND info je spletni portal, ki nudi informacije iz finančnega in davčnega področja.

Povezava

Europeana

Europeana

Evropska digitalna knjižnica in spletni portal evropske kulturne dediščine. Omogoča dostop do dveh milijonov digitalnih objektov (knjige, filmski zapisi, slike, zemljevidi, zvočni posnetki,...).

Povezava

Europeana 1914-1918

Europeana 1914-1918

Europeana 1914-1918 ponuja osebne spomine na prvo svetovno vojno.

Povezava

World digital library

World digital library

World digital library - svetovna digitalna knjižnica nudi pomembne vire, katerih originale hranijo pomembne svetovne knjižnice.

Povezava

dLib

dLib

dLib - Digitalna knjižnica Slovenije omogoča enostaven dostop do znanja in kulturnih zakladov (knjig, rokopisov, slik, zemljevidov itd.).

Povezava

DOAJ

DOAJ

DOAJ - Directory of Open Access Journals omogoča prost dostop do polnih besedil člankov kakovostnih znanstvenih časopisov.

Povezava

Digitalna knjižnica Univerze v Mariboru

Digitalna knjižnica Univerze v Mariboru

Digitalna knjižnica Univerze v Mariboru je zbirka diplomskih,magistrskih in doktorskih nalog s polnim tekstom. V njej najdete tudi nekatere znanstvene časopise in zbirke Univerze v Mariboru.

Povezava

Prijava na e-novice

S prijavo na e-novice se strinjate s prejemanjem našega promocijskega materijala in Splošnimi pogoji. Kadarkoli se lahko tudi odjavite.

Delovni čas

ENOTA ZAGORJE:
  • ponedeljek, sreda: 11.00 – 19.00
  • torek, četrtek, petek: 8.00 – 15.00
  • sobota: zaprto
ENOTA KISOVEC:
  • torek: 11.30 – 19.00
ENOTA IZLAKE:
  • četrtek: 11.30 – 19.00

Kontakt

Knjižnica Zagorje ob Savi
Cesta 9. avgusta 1
1410 Zagorje ob Savi

Telefon: 03/5660620
El. naslov: sikzag@zag.sik.si

Skip to content