Petek, 12. 4. ob 18.30 – Silvo Lipičnik – Barvne sledi mojega čopiča

Petek, 12. 4. ob 18.30 – Silvo Lipičnik – Barvne sledi mojega čopiča

Vabimo vas na otvoritev samostojne likovne razstave Silva Lipičnika – Barvne sledi mojega čopiča, ki bo na ogled na stopnišču Knjižnice Zagorje.

Silvo Lipičnik je po poklicu orodjar, v vsej svoji biti pa umetnik, ki z drugačnimi očmi opazuje svet okoli sebe in ga nato prenaša na papir in platno.

Že kot otrok je rad risal drevesa, hiše, ljudi, sonce, potoke, živali … Seveda so ga pri tem prvi spodbujali njegova starša in brat Bogdan. V nižjih razredih osnovne šole je pogosto risal vse, kar so obravnavali pri spoznavanju narave in družbe. Oče je poskrbel za to, da so njegove risbe lahko končale na stenah učilnice. Pri likovnem in filmskem krožku je na OŠ Ivana Skvarče v Zagorju ob Savi pod vodstvom mentorja akademskega slikarja Franca Kopitarja pridobil dodatno znanje in utrdil svoje likovne sposobnosti. V JLA se je preizkusil v risanju portretov svojih sotovarišev in nad nastalim so bili navdušeni. Ko si je ustvaril družino, je risal predvsem svoji dve hčerki. Leta 1992 se je včlanil v likovno društvo Relik v Trbovljah, vendar se je na prelomu tisočletja odločil nadaljevati samostojno umetniško pot. Udeleževal se je tudi ekstempor v Dobrni, Braslovčah, Trbovljah itd. Svoja likovna dela je nekajkrat razstavil na skupinskih razstavah članov Relika v galerijah Trbovlje in Jesenice. Do sedaj je imel že osem samostojnih likovnih razstav, predvsem v Zasavju. Nazadnje je leta 2017 svoja dela postavil na ogled v Mestni občini Velenje.

Na začetku ustvarjanja, ko je spoznaval različne likovne tehnike, se je najbolj bal slikanja z vodenimi barvami t. i. akvarelov. Kot pravi, je to ena najtežjih tehnik, vendar je vztrajal in se izpopolnjeval. Danes se mu zdi akvarel najljubši. Opus njegovih likovnih del zajema pester spekter različnih tehnik. Med njegovimi deli zasledimo tudi izdelke v tehniki pastela, tolčenega bakra, svinčnika, olja, pirografije …

Silvo poudarja, da se človek uči vse življenje in zato zdaj ves svoj prosti čas posveča risanju in slikanju. Pravi, da če ne nariše ene slike na teden, se mu zdi, da je bolan. Postal je zasvojen z barvami in okolico. Motive povzema iz narave in vsakdanjega življenja. Ustvaril je že precejšnjo zbirko portretov, upodobitev živali, tihožitij. Izziv mu predstavlja tudi slikanje arhitekturnih posebnosti, še posebej tistih, ki jih je že načel zob časa.

Prijava na e-novice

Delovni čas

ENOTA ZAGORJE:
  • ponedeljek, sreda, petek: 10.30 – 18.30
  • torek, četrtek: 7.00 – 15.00
  • sobota: 7.30 – 12.30
ENOTA KISOVEC:
  • torek: 15.30 – 18.30
  • četrtek: 11.00 – 15.00
ENOTA IZLAKE:
  • torek: 11.00 – 15.00
  • četrtek: 15.30 – 18.30

Kontakt

Knjižnica Zagorje ob Savi
Cesta 9. avgusta 1
1410 Zagorje ob Savi

Telefon: 03/5660620
El. naslov: sikzag@zag.sik.si